Mihez kezdjünk, ha elvesztettük állásunkat?

Éppen elbocsátottak minket állásunkból és csak az a kérdés jár a fejünkben, hogy „mihez kezdünk majd ezután?” Teljesen le vagyunk törve, dühösek és frusztráltak vagyunk. Legégetőbb problémánk, hogy nem tudjuk, kiesett havi bevételünket mi módon pótoljuk.

Talán furcsán hangzik, de ennek a helyzetnek van pozitív oldala is. Sok ember nap, mint nap olyan munkát végez, amit nem kifejezetten kedvel vagy rosszabb esetben egyenesen utál, de sokan úgy érzik, nincs más választásuk. Ha azonban pozíciónkat megszüntetik, vagy elbocsátanak minket, rá vagyunk kényszerítve, hogy új munkát keressünk. Egy olya munkát, ami jobban megfelel elvárásainknak.

Ez egy jó alkalom arra, hogy átböngésszük a lehetőségeket és olyan szakmát válasszunk, amihez kellő affinitást és tehetséget érzünk. Gondoljuk végig mi a kedvenc hobbink, mi a szenvedélyünk. Látunk-e esélyt arra, hogy ezek bármelyikéből tisztességes bevételre tegyünk szert? Azon emberek akik, szeretik munkájukat, boldogabbak és egészségesebbek, mint mások. Közülük sokan nem is munkának tekintik napi tevékenységüket, mert annyira élvezik, amit csinálnak.

Befejezhetjük félbehagyott tanulmányainkat vagy akár egy új tanfolyamra is beiratkozhatunk. Bizonyos esetekben egy másik városba való költözés is megoldás lehet. Közelebb szerettünk volna lenni családunkhoz, de munkánkból kifolyólag erre nem volt lehetőségünk? Mindig is arra vágytunk, hogy saját cégünk legyen? Lehet, hogy eljött az ideje, hogy mindezt megvalósítsuk.

Több opciónk is van arra, hogy mihez kezdjünk életünkkel, jól gondoljuk meg tehát, hogy milyen irányba tereljük karrierünket.