Szemfüles fogások az álláskeresésben

Hatékony álláskeresésAz asszertív karrierépítést sokan összetévesztik az agresszív, törtető nyomulással és a könyökléssel. "Az asszertív álláskereső sokkal inkább önálló, a saját érdekeit, értékeit hatékonyan menedzselni képes személyt takar" - magyarázza Herczku Mónika, a Karrier Mentor Tanácsadó Iroda vezetője.

A korrekt távozás több hasznot hoz

Az álláskeresés a szemfülesek számára már az előző munkahelyen kezdődik. Ha megkapjuk felmondólevelünket főnökünktől, nem érdemes jeleneteket rendezni, fenyegetőzni, sokkal inkább a segítségkérésre helyezzük a hangsúlyt. Megkérdezhetjük a vezetőtől, tudna-e segíteni az elhelyezkedésben akár kapcsolatrendszerével, akár tanácsokkal. Ehhez persze stílusosan kell távoznunk. A felmondás közlése előtti táppénzre menetel ebben inkább gátol... "Volt már rá példa, hogy hasonló előzmények után a volt munkáltató már nem tudott jó szívvel pozitív referenciát adni a jelöltről: így sajnos meghiúsult az elhelyezkedés" - mondja Sipos Barbara pszichológus, a Human Matrix Kft. vezető tanácsadója.

Így hatékony a spontán megkeresés

Céltudatos álláskeresőként gyorsabbá tehető az új állás megtalálása, ha nemcsak az interneten vagy a sajtóban meghirdetett pozíciókra jelentkezünk, hanem spontán módon, "hideghívással" keressük fel telefonon a kiszemelt céget. A tucatnyi, gyakran kaptafára gyártott önéletrajzok tengeréből sokkal könnyebb a személyes kapcsolatfelvételen keresztül kiemelkedni. "Fontos: a telefonos megkeresés után ne vaktában, a cég központi címére küldjük a pályázatot. Postázás előtt feltétlenül tudjuk meg a kontaktszemély, HR-munkatárs nevét, e-mail elérhetőségét. Ilyenkor kifejezetten jól jön az egyébként nem minden pozíciónál nélkülözhetetlen motivációs levél is. Ebben tömören, lényegre törően kifejthetjük, milyen céllal jelentkezünk" - ad tippet. Még hatékonyabb lehet a hideghívás, ha elsajátítunk különféle fogásokat kifejezetten értékesítőknek kifejlesztett tréning-anyagokból.

Sipos Barbara hozzátette: a meggondolatlanul kivitelezett spontán megkeresés könnyen kétélű fegyverré válhat. "Csakis magának árt az álláskereső, aki a titkárnői állástól az ügyfélkapcsolati vezető posztjáig mindent elvállalna, csakhogy dolgozhasson. Mindez komolytalanná teszi a jelentkezést."

Érdeklődés a CV beadása után

Ha valóban hatékonyan szeretnénk a pályázás folyamatát menedzselni, érdemes két-három héten belül, udvariasan, nem tolakodó stílusban érdeklődni telefonon. Persze más a helyzet, ha a cég az önéletrajzok elbírálásának határidejét is megjelöli. Ilyenkor a megadott időpont után egy héten belül érdemes rákérdezni az eredményre: ha minden jól megy, már tovább is jutottunk az interjú első fordulójáig.

Udvariasan járjunk utána az elutasítás okainak

Meglehet azonban, hogy már az első rostán kihullik a pályázat vagy épp az utolsó interjúkörben vérzik el a jelölt. Jogosan merülhet fel a kérdés: hatékony önmenedzselés céljából érdeklődjünk-e az elutasítás okairól a cégnél? Sipos Barbara azt tanácsolja: mindez csak stílus kérdése. "Amennyiben a pályázó udvariasan, szakmai alázattal, a főbb tanulságok levonása és a későbbi sikeres álláskeresés reményében érdeklődik az elutasítás okairól, mindenképpen jó pontokat gyűjthet. Valószínűleg szóban választ is kap majd a kérdéseire. Nem tanácsos azonban arrogáns, követelőző hangnemben kioktatni a kiválasztási folyamatot végzőket és megkérdőjelezni a munkáltató döntését" - tette hozzá. Fő az óvatosság: számos fejvadász és tanácsadó cég vezet ugyanis nem hivatalos feketelistát a sikertelen, de követelőző pályázókról. Érthető módon velük a későbbiekben sem szívesen foglalkoznak a cégek...

Képezzük magunkat profi álláskeresővé

Nem árt szem előtt tartani: minél több időt fordítunk naponta az álláskeresésre, annál hamarabb állhatunk be ismét a reggelente rendszeresen munkába indulók sorába. A tapasztalatok szerint a legtöbb álláskereső napi 4 óránál is kevesebbet fordít új munkahelye megtalálására. A siker érdekében ez azonban aligha lesz elegendő, hiszen az álláskeresés önmagában is teljes munkaidőt kitöltő tevékenység lehet.

Takács Gabriella

HR Portál